Thursday, August 17, 2006

Trening og ernæring

Siden nyttår har det vært lite aktivitet på denne sida. Det har den naturlige årsaken at jeg har blitt svært glad i min kjære Sunniva og har nytt å tilbringe tiden sammen med henne. Selv om jeg har vært opptatt av ernæring tidligere, har det aldri vært så lett og naturlig å leve sunt og godt som akkurat nå. Hun har mange av de samme holdningene som meg når det gjelder trening og ernæring allikevel er vi ikke helt nazi.

hverdagskosthold:
Typisk frokost: AXA godag energi, gresskarfrø, biola naturell og blåbær
Typisk lunch: fiberknekkis med diverse kjøttpålegg
Typisk middag: krydret kjøtt/fisk med masse grønnsaker eller salat
I tillegg til dette spiser jeg mellommåltider med frukt og proteinshaker (melkeprotein).
På treningsdager supplerer jeg treningen med en shake raske proteiner (whey) og druesukker

Jeg har hatt perioder hvor jeg har vært opptatt i å få i meg nok proteiner, men er først nå innstilt på å fortsette med høyt proteininntak. Jeg har lett etter en leverandører av kosttilskudd til fornuftige priser i Trondheim. Jeg har funnet ut at "norwhey" (whey) på kaliber gym og "tn Isolate 90" (melkeprotein) på flex gym gir meg mest for pengene og dekker de ulike behovene. Druesukker kjøper jeg foreløpig i poser på ica.

trening:
Jeg trener typisk mandag, onsdag og fredag for å få nødvendig restitusjon mellom øktene. Etter anbefaling fra Chad Waterbury (T-nation) kjører jeg økter med volum på minimum 24 per økt. Siden sentralnervesystemet er fresht etter helga på mandager bruker jeg 5x5 denne dagen. Tilsvarende på onsdager og fredager bruker jeg 3x8 og 2x12. Alle øktene er basert på trening for hele kroppen og kjører typisk 2xben og 2xoverkropp (antagonist). Jeg benytter de samme øvelsene hver uke, men roterer de slik at on->ma, fre->on og ma->fre. På denne måten får jeg variasjon i repetisjoner for hver øvelse.

typisk program:
mandag (5x5): benpress, glute ham raises
bred benkpress+flies, stående roing
onsdag (3x8): (sumo) markløft, good mornings
db skråbenk, chinups/pullups
fredag (2x12): Knebøy, stivbent markløft
benkpress, kabelroing
I tillegg supplerer jeg med øvelser for muskler som henger etter